Prima evadare in Bucovina

//Prima evadare in Bucovina

Prima evadare in Bucovina

Încă 27 de km pe bicicletă înspre mănăstirea Dragomirna ne-au oferit peisaje de poveste. Vreme perfectă. Câmpii verzi. Peisaje cum numai în România găsești. Sate mici, sub deal. Cuiburi de berze. Fragi și mure. Aer curat.
Ce poate fi mai frumos?
Bucovina este o zonă care are încă multe de oferit vizitatorilor. Satele mici, cu oamenii locului, casele tradiționale, hainele puse la uscat și animalele care zburdă libere în curțile oamenilor sunt dintre cele mai frumoase experiențe de călătorie și una dintre cele mai bune modalități de a evada din cotidian.
La dus, am pornit din satul Darmanesti, județul Suceava și ne-am oprit la Mănăstirea Dragomirna.
La întors, am pornit de la Mănăstirea Dragomirna, prin comuna Pătrăuți, ajungând înapoi acasă, în Dărmănești.

Una dintre comorile locului este chiar Pătrăuțiul.

„Drumul, altadata umbrit de tei, intalneste, la 3 km de Itcani, paraul Patrauceana si, imediat, dupa cca. 500 de metri, drumul comunal Patrauti, si continua, pe aceeasi tarina, pana la paraul Bradului de unde incepe satul Darmanesti. Drumul comunal strabate Patrautii ca o coloana vertebrala pe o distanta de circa 12 km, mergand paralel cu paraul Patrauceanca si trecand peste afluentii acestuia: paraul Dediului, paraul Galben unit cu paraul Negru inaintea podului de trecere, paraul Popii, paraul Tiganului, paraul Maligar si, inainte de a intra in padure, paraul Cirincau. Daca urmam drumul prin padure inspre Calinesti, mai trecem si peste ultimul afluent, paraul Distra.”
Locul ascunde multe povești, pe care, dacă sunteți sunteți curioși, le puteți afla de aici.

Mulțumim prietenilor dragi de la micadu.ro care ne-au dus în locuri atât de frumoase.

 

Iti place ce citesti? Arata-ne aici :)
2018-04-02T15:16:43+00:00June 20th, 2014|Biciclete|0 Comments

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.