1 zi, 70 km si 80 de biciclete intr-un tren

//1 zi, 70 km si 80 de biciclete intr-un tren

1 zi, 70 km si 80 de biciclete intr-un tren

Sâmbătă dimineață. Ora 06:00. Somnul cel mai dulce este întrerupt de un entuziasm ieșit din comun pentru o zi de sâmbătă obișnuită.
Urmează să plecăm cu un grup de 94 de oameni, toți în același tren, către Zimbrăria Neagră de la Bucșani, una dintre cele 4 rezervații de zimbrii din România.
Ajungem în gară și descoperim aceeași oameni frumoși, plini de energie și entuziasm. Senzația era că ne cunoaștem de 1oo de ani, deși, atunci era pentru prima oară când ne vedeam.
Trenul ajunge la peron, iar pe fața nașului se observă o uimire, dar în același timp și o îngrijorare puternică atunci când vede atâția bicicliști pe metru pătrat care vor să se suie în tren. Nu își pierde răbdarea și ne ajută să urcăm bicicletele în tren pentru a pleca cât mai repede din stație. Același lucru se întâmplă și la sosire, când cu amabilitate ține trenul pe loc pentru ca noi să coborâm cu toții în siguranță. Se pare că nu este atât de ușor să urci și să cobori din tren 80 de biciclete.
Am parcurs 70 de km de la Conțești la Ploiești cu o oprire mai lungă la Zimbrăria Bucșani, însoțiți de 100 de persoane, un MTB Felt și un First Bike.

Prima oprire – Conțești
Un sat din județul Dâmbovița cu o haltă de tren uitată și pierdută în timp. Când am coborât din tren aveam senzația că ne-am întors în anii 1800, lipseau domnițele cu pălării și umbrele de soare. De aici am pornit la drum cu energie, voie bună, 94 de zâmbete la un loc și numai gânduri bune.
De aici și până la zimbrărie l-am urmat pe Iulian Ene, cel mai adevărat VeloPrieten, care a organizat această escapadă și știa traseul. Iulian este moderatorul grupului Adevărații VeloPrieteni, scrie pe blogul PedalezDeciExist.wordpress.com, știe să pedaleze atât de bine încât s-a hotărât să îi învețe și pe alții la Școala cu Pedale și organizează unele dintre cele mai frumoase excursii pe bicicletă de care am auzit până acum.

Zimbrăria Neagră Bucșani
După câteva ore bune de pedalat, aproximativ 3 ore, am ajuns la zimbrărie unde ne-am odihnit pentru aproximativ 20 de minute și ne-am mai împrieteni puțin unii cu alții. Zimbrăria este în pădure, fiind o destinație frecventată de turiști pe parcursul verii datorită celor 35 de zimbri și distanței nu foarte mari de capitală și orașul Ploiești. Am pornit pe un alt drum către Ploiești, un drum care ne-a asigurat ceva aventuri și adrenalină. Prea multe biciclete au intrat în contact cu prea multe bălți din pădure, de unde a reieșit prea mult noroi și prea multă distracție.
Grupul a fost baza, ne-am ajutat unii pe alții, ne-am așteptat, am mancat și am băut la grămadă, ne-am simțit ca în tabără. Pasiunea pentru biciclit ne-a adus laolaltă și a fost tare bine.

Ultima oprire – Ploiești
La ora 17:15 a ajuns în stație trenul pe care l-am luat către București, după o excursie de 70 de km alături de 94 de oameni faini.
Aici am apucat abia să ne dăm seama care au fost cele mai tari momente ale zilei:

  • 94 de bicicliști la un loc și 80 de biciclete într-un singur tren;
  • cel mai tânăr participant a fost Diana, de doar 3 ani care a stat tare comod pe scăunel prins pe bicicleta lui Marius, tatăl ei;
  • al doilea cel mai tânăr participant a fost o altă Diana, de 12 ani care participă la competiții pentru bicicliști;
  • am pornit cu 2 prieteni și ne-am întors cu cel puțin 10;
  • oamenii de la CFR au fost foarte drăguți cu noi;
  • atmosfera a fost atât de bună că mi-aș fi dorit să se oprească timpul pentru ziua asta.

Traseul Conțești – Ploiești:


Am încercat să surprind câteva momente:

Iti place ce citesti? Arata-ne aici :)
2018-04-02T15:16:19+00:00July 22nd, 2014|Biciclete|0 Comments

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.