O Tura Scurta in jurul Brasovului – o Zi si 59,6 km

//O Tura Scurta in jurul Brasovului – o Zi si 59,6 km

O Tura Scurta in jurul Brasovului – o Zi si 59,6 km

Un weekend prelungit și o escapadă cu bicicletele prin preajma Brașovului. Vremea a fost perfectă, răcoare, vânt din spate și soare din când în când.

Hărman – Brașov
Am pornit la ora 08:00 din Hărman, situat la cca. 10 km de Brașov, sat renumit pentru biserica fortificată impresionantă. Am traversat Brașovul și am ajuns la Pietrele lui Solomon, acolo unde pornește drumul vechi înspre Poiana Brașov. Brașovul este atât de frumos vara, plin de turiști din toate colțurile lumii, flori peste tot prin oraș, mai ales în parcuri și este foarte aerisit. Îți dă o senzație de liniște și te face cumva să te pui pe pauză, să uiți un pic de aglomerația și ritmul alert al unui oraș mare. Bătrâneii sunt foarte simpatici, se plimbă ținându-se de mână, deapănă amintiri și își plimbă nepoțeii. Brașovul este clar un oraș în care îți poți găsi liniștea și energia.

Poiana Brașov
Am pornit de la Pietrele lui Solomon și am urcat pe un drum de cca. 5 km până în Poiana Mică, pe lângă biciclete în 40 de minute. Este un drum destul de greu de urcat pe bicicletă pentru că este destul de abrupt și cu mult pietriș. Pe jos, în schimb, ai alte avantaje, cum ar fi murele de pe marginea drumului. Drumul acesta se termină în Poiana Mică de unde mai este 1 km de urcat până la intrarea în Poiana Brașov. Imediat după intrarea în stațiune se face un drum către Râșnov, pe care am coborât și noi. Însă, acest drum trebuie coborât cu grijă pentru că circulă și mașinile tot pe aici și poate deveni periculos.

Râșnov
15 km despart orașul de Brașov. În ultimii ani, Râșnovul a început să scoată în evidență frumusețile pe care le-a dobândit de la natură. Iarna anului trecut a găzduit un concurs pentru împătimiții sporturilor de iarnă, iar vara aceasta găzduiește un festival de film istoric. Ușor, ușor atrage din ce în ce mai mulți turiști care să se bucure de priveliștea deosebită pe care le-o oferă orașul, cetatea și împrejurimile, Branși Moeciu (15km), Zărnești (11 km), Șinca Nouă (28 km).

Brașov
Am ajuns înapoi în Brașov pe drumul național E73. Experiența aceasta nu a fost cea mai plăcută pentru ca am prins multe tiruri.
La final, am ajuns la 59,6 km pe acest traseu.

A doua zi ne-am relaxat la Viscri unde am prins Transilvania Bike Trail Race, o competiție pentru MTB-iști. Atmosfera din satul Viscri a fost deosebită, mulți sportivi și susținători ai acestora se aflau pe toate străzile satului. Peste tot erau parcate mașini venite din toată lumea, care purtau câte un portbagaj sau un suport pentru biciclete. Mi s-a părut o modalitate atât de bună și frumoasă pentru a aduce mulți oameni într-un loc deosebit, necunoscut și care nu este frecventat de turiști.
Aici câteva fotografii din această mică escapadă.

Iti place ce citesti? Arata-ne aici :)
2018-04-02T15:16:10+00:00July 27th, 2014|Biciclete|0 Comments

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.